Annons

Fullt av bajs vid parkeringsplats

Växjö/Åseda • Publicerad 20 mars 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Maths Olsson

Det saknas en toalett vid Sjöatorpasjöns parkeringsplats på väg 37 mellan Åseda och Växjö. Därför tvingas yrkeschaufförer göra sina behov i skogen.

– De skiter i skogen. De har ju inget annat val men herregud vad äckligt det är där. Under helger kan parkeringen vara full av lastbilar som är på väg till färjan i Oskarshamn. De måste stanna, de får inte köra längre. Jag har pratat med många av dem och de berättar att det inte finns någon annanstans som de kan stanna mellan Åseda och Oskarshamn, säger Kjell-Inge Svensson som bor i närheten till Smålandsposten.

Annons

Det är Trafikverket som ansvarar för städningen på parkeringsplatsen men de städar bara på området som är asfalterat och i dikena runt omkring. Platsen klassas dessutom inte som en rastplats utan bara en parkeringsplats.

– Det är en ganska stor grej om det ska uppgraderas till en rastplats. Man ska ha fram vatten och avlopp och det blir en ganska omfattande anläggning. Den senaste anläggningen som vi gjorde var i Sjöatorp, väster om Alvesta och gick på tio miljoner. Det är inte bara att sätta upp en plats, det är en stor investering som ska vara väl motiverad på den här platsen, säger Bo Svensson, samhällsplanerare på Trafikverket i Kronoberg, till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons