Annons

Fyllde skogsväg med avfall

Lammhult • Publicerad 15 juli 2019
.
.Foto: NILS JAKOBSSON

En fastighetsägare i Lammhultstrakten tog emot närmare 500 ton avfallsmassor från återvinningsföretaget Alwex för att fylla ut sin skogsväg.

Alwex försäkrade fastighetsägaren om att det var okej att använda massorna som skogsväg, men det håller inte miljö- och hälsoskyddsnämnden med om. Fastighetsägaren har därför fått ett föreläggande som innebär att det som tippats på skogsvägen och övriga fastigheten ska vara borta senast 30 september respektive 31 oktober.

Annons

”Marken där massorna har legat och närliggande mark ska vara städad på plast, metall och annat skräp”, skriver nämnden i sitt beslut enligt Smålandsposten.

Företaget Alwex kommer nu att hjälpa fastighetsägaren att ta bort massorna, även om de menar att de inte hanterar miljöfarligt avfall.

– Vi delar inte uppfattningen som miljö- och hälsoskyddsnämnden gör i det här fallet. Skogsägaren har handlat i god tro och det är självklart att vi kommer att hjälpa till, säger Sven-Göran Rydtorp, vd på Alwex Recycling AB, till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons