Annons

Fyra av tio poliser funderar på att sluta

Kronoberg • Publicerad 25 november 2020
.
.Foto: ADAM WRAFTER

Fyra av tio poliser i polisregion Syd, där Kronoberg ingår, funderar på att lämna yrket enligt en undersökning som Novus gjort på uppdrag av Polisförbundet.

– Vi poliser har valt vårt yrke med omsorg. Att det nu är så många poliser som funderar på att lämna är sorgligt. Undersökningen är tydligt med vad som krävs för att vi ska bli fler, och där högre lön är den viktigaste faktorn, säger Sophia Willander, ordförande i Polisförbudet Syd.

Annons

85 procent av Polisförbundets medlemmar uppger att de vill ha en högre lön för att stanna kvar inom yrket. Hälften uppger att de vill ha fler poliser och fyra av tio svarar bättre arbetstider.

Drygt sju av tio (74 procent) poliser anser att den egna arbetsbelastningen är hög eller mycket hög. Undersökningen visar också att sju av tio (69 procent) poliser säger att deras avdelning eller enhet sällan eller aldrig har tillräcklig bemanning för att leva upp till verksamhetskraven.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons