Annons

Fyra kyrkor vill ge hopp tillsammans

Växjö • Publicerad 13 november 2018
Hopp för Växjö! Det är budskapet som ligger till grund för den ekumeniska gudstjänsten i Katedralskolan 17-18 november, säger Patrik Olofsson, Sara Mellergård och Pelle Rosdahl.
Hopp för Växjö! Det är budskapet som ligger till grund för den ekumeniska gudstjänsten i Katedralskolan 17-18 november, säger Patrik Olofsson, Sara Mellergård och Pelle Rosdahl.Foto: David Färdigh

Hopp för Växjö! Ja det är budskapet när Ulriksbergskyrkan, Hope Church, Equmeniakyrkan och EFS Västrabo anordnar en gemensam gudstjänst i Katedralskolan 17-18 november.

– Vi har olika uttryck men samma budskap, säger Patrik Olofsson, pastor i Hope Church.

Annons

I dagens värld matas människan ofta av mörka tankar och negativa nyheter. Representanterna för de fyra frikyrkorna i Växjö tycker därför att det är angeläget att kunna visa och förmedla hopp.

– För oss är tron på Gud hopp. Gud älskar alla människor och ger oss alltid en andra chans. Kyrkans ansvar och uppdrag är just att förmedla hopp. Både genom ord och handling, säger Pelle Rosdahl, pastor i Ulriksbergskyrkan.

Såväl ord som handling på temat Hopp för Växjö blir det i Katedralskolans aula 17:e och 18:e november.

– Då firar vi fyra kyrkor ekumenisk gudstjänst. Det blir mycket musik och glädje. På lördag firas nattvardsgudstjänst och på söndagen blir det barnmöte med mängder av söndagsskolebarn. Målet är att vi ska fylla hela Katedralskolans aula, berättar Sara Mellergård, pastor i Equmeniakyrkan.

Att frikyrkorna går samman och anordnar en gemensam gudstjänst sänder positiva signaler menar Patrik Olofsson, pastor i Hope Church.

– Vi talar gott om varandra och känner förtroende för varandra. Kyrkorna har olika uttryck men budskapet är detsamma,

Om det här blir en succé, planerar ni en uppföljning?

– Ja, vi gillar att samarbeta och blir det här ett lyckat evenemang så kommer det säkert utmynna i fler gemensamma aktiviteter framöver.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons