Annons

Fyra väggar räcker inte

Insändare av John Curovac.
Växjö • Publicerad 13 januari 2019
Detta är en opinionstext i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: John Curovac

Den ständiga frågan: vad kom först kycklingen eller ägget? Vem bär ansvaret för Växjös Centrum: Kommunen eller butikerna?

Om kycklingen eller ägget kan jag inte ge dig svar på men om Växjö City kan jag: alla bär ansvaret. Kommunen, butikerna och fastighetsägarna. Det jag vet ännu säkrare är att den tiden man lägger ner på att klaga på andra parter kan man lika väl lägga ner på att utveckla.

Annons

Häromdagen fick jag rent ut sagt en uppenbarelse. Satt på mitt kontor mitt i Växjö City. Butiken mittemot skulle läggas ner och skulle börja med sin utförsäljning. 45 minuter innan butiken öppnade stod ett 100-tal människor och köade. Plötsligt öppnas dörrar och folk trängs in som om deras liv berodde på det. Kundtillströmningen fortsatte i timmar och dagar.

Först blev jag ledsen och arg sedan besviken. Både som människa och företagare. Nu kommer folk tänkte jag. Nu ska man gotta sig. Det är den normala mänskliga reaktionen när man begraver något. Även om det gäller ett företag. MEN, plötsligt från ingenstans fick jag tidernas uppenbarelse! Trots januarikylan, fattigmånaden, parkeringsproblem hittade folk till staden! De var till och med beredda att frysa och köa i den kyliga januarimånaden! Ja, folk hittar till staden och ditt företag om du har något att erbjuda! I det här fallet samma vara till rätt pris. I andra fall underhållning eller något utöver det vanliga! Vi har stirrat oss blinda på att klaga (väldigt vanligt i dagens samhälle) i stället att utveckla och se det uppenbara. Ja, alla kan göra skillnad. Var för sig i första hand och alla tillsammans i andra. Är du bekväm och fantasilös har du inte tålamod, låt bli att vara företagare. Du måste vara något utöver. Erbjud kunden det kunden vill ha inte det du vill sälja. Fyra väggar räcker inte. 90-talet är över. Folk vill ha pris eller upplevelse, allt mittemellan kommer att försvinna.

Så mina kära kollegor och blivande företagare. Lämna det bekväma och välkomna till affärsvärlden där den uppfinningsrika blir ordentligt belönad.

Fyra väggar räcker inte men fantasi utan väggar räcker långt.

Jag har fått en uppenbarelse. Har du?

John Curovac, vd, entreprenör och ständig grubblare.

Annons
Annons
Annons
Annons