Annons

Går emot partiet - vill skrota rot-avdraget

Publicerad 27 juni 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Enligt Boverkets senaste prognos måste 710 000 nya hem byggas fram till år 2025 för att klara av behoven. Eftersom det råder stor personalbrist för bostadsbyggande vill Bo Frank (M), kommunstyrelsens ordförande, skrota rotavdraget.

– Det här är att svära i kyrkan men jag tycker att det är dags att alla partier omprövar sin inställning till rot-avdraget. Man måste fråga sig om det är rimligt att ha det här avdraget för att folk ska fixa badrum och kök samtidigt som vi inte har folk till att bygga bostäder, säger Bo Frank (M) till Svensk Byggtjänst.

Annons

Men i Moderaterna ses rot som en av de viktigaste reformerna och partiets bostadspolitiska talesperson ser inget samband mellan rot-avdraget och personalbristen i byggsektorn.

– Nej, väldigt lite. Vad vi däremot vet är att avdraget gjort stora delar av sektorn vit i stället för svart. Vi behöver underhålla våra fastigheter och många av de här företagen är små och finns inte på de stora arbetsplatserna i alla fall, säger Ewa Thalén Finné (M) till Svensk Byggtjänst.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons