Annons

Gäster blev matförgiftade på restaurang i Växjö

Växjö • Publicerad 28 januari 2020
.
.Foto: ARNE FORSELL

Tidigare i januari drabbades två gäster av matförgiftning efter att ha ätit en rätt med tonfisk på en restaurang i Växjö. Gästerna ska ha blivit histaminförgiftade.

Restaurangen får nu kritik för sin fiskhantering. Inspektörer kunde konstatera att det fanns brister i hanteringen av tonfisken, eftersom den tinades två gånger före servering. Dessutom höll kylen som tonfisken förvarades i en temperatur på nära sju plusgrader, vilket är varmare än det rekommenderade för fisk, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons