Annons

GBJ Bygg är en av landets största bostadsbyggare

Växjö • Publicerad 26 december 2021
Agronomen i Växjö, ett av GBJ Byggs bostadsprojekt som är färdigställt 2021
Agronomen i Växjö, ett av GBJ Byggs bostadsprojekt som är färdigställt 2021

Byggfakta har presenterat sin lista över de byggföretag som bygger flest flerbostadshus. På plats åtta finns Växjöföretaget GBJ Bygg.

– Som jag ser det är det ännu ett tecken på att vår GBJ-anda fungerar – vi tror helt på tesen att ”riktigt bra saker gör vi tillsammans”, där medarbetarnas personliga engagemang är helt avgörande. Det gör mig riktigt stolt att vi tack vare denna anda kunnat växa från det som en gång var ett litet lokalt familjeföretag i Växjö till en av Sveriges främsta bostadsbyggare, säger Staffan Dahlström, vd för GBJ Bygg.

Annons

Samanställningen över byggföretagen som bygger flest flerfamiljehus bygger på statistik från Byggfaktas databas och ordningen rankas efter den totala byggkostnadsvolymen.

– Det är naturligtvis väldigt roligt att se att GBJ Bygg slår sig in på en åttonde plats i detta sammanhang, även om det inte är något självändamål i sig för oss att bli ett större byggbolag, säger Staffan Dahlström.

På listan finns även företag som JSB Construction, BoKlok, Midroc Construction samt Gärahovs bygg, som ägs av APP-koncernen i Växjö. I topp finns Peab, följt av NCC och Skanska.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons