Annons

GBJ bygger nya lägenheter i Alvesta

Växjö • Publicerad 17 mars 2021
.
.Foto: Skiss: GBJ Bygg AB

Växjöbolaget GBJ Bostadsutveckling får uppdraget att bygga 40 nya lägenheter på grusplanen bredvid Folkets hus i Alvesta.

– Jag är jätteglad över detta beslut och jätteglad att GBJ ser det som attraktivt att bygga i Alvesta. Detta kommer att bli ett lyft för Alvesta centrum. Det kommer att ge ett bättre och finare intryck för folk som passerar förbi. I dag har vi ju ett tomrum där med en grusparkering, så det kommer att bli ett vackrare gaturum, säger David Johansson (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, till Smålandsposten.

Annons

Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Alvesta-Alternativet röstade mot förslaget eftersom de vill se annan byggnation på platsen, som skola och idrottshall.

Det planeras i första hand att bli hyresrätter men kan också bli bostadsrätter. GBJ Bostadsutveckling planerar att börja bygga om ungefär ett år.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons