GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     GBJ bygger nya lägenheter i Alvesta

     Växjö • Publicerad 17 mars 2021
     .
     .
     Foto: Skiss: GBJ Bygg AB

     Växjöbolaget GBJ Bostadsutveckling får uppdraget att bygga 40 nya lägenheter på grusplanen bredvid Folkets hus i Alvesta.

     – Jag är jätteglad över detta beslut och jätteglad att GBJ ser det som attraktivt att bygga i Alvesta. Detta kommer att bli ett lyft för Alvesta centrum. Det kommer att ge ett bättre och finare intryck för folk som passerar förbi. I dag har vi ju ett tomrum där med en grusparkering, så det kommer att bli ett vackrare gaturum, säger David Johansson (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, till Smålandsposten.

     Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Alvesta-Alternativet röstade mot förslaget eftersom de vill se annan byggnation på platsen, som skola och idrottshall.

     Det planeras i första hand att bli hyresrätter men kan också bli bostadsrätter. GBJ Bostadsutveckling planerar att börja bygga om ungefär ett år.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

     Läs mer