Annons

Gigantiskt skydd över bygget i centrala Växjö

Växjö • Publicerad 25 mars 2019
Bilden är från ett annat bygge och ett exempel på hur det skulle kunna se ut.
Bilden är från ett annat bygge och ett exempel på hur det skulle kunna se ut.Foto: Sitecover A/S

I veckan monteras ett stort väderskydd över bygget av Växjös nya stations- och kommunhus. Väderskyddet, som ska skydda både bygget och de som arbetar där, kommer att vara 130 meter långt, 40 meter brett och 40 meter högt.

– Det här är ett innovativt sätt att bygga på. Det skyddar huset från exempelvis fukt och ökar också säkerheten för de som arbetar på platsen. Arbetsmiljön förbättras också eftersom de får skydd från regn, vind och kyla, säger Tony Söderena, projektchef på Vöfab och projektledare för byggnationen, och Ove Dahl, projektledare Växjö kommun.

Annons

Väderskyddets väggar kommer att börja sex meter ovan mark. Detta beror på att transporter ska kunna köra in och ut. Skyddet kommer även att rymma två lyftkranar.

Enligt Växjö kommun kommer den som vill följa bygget kunna se bilder inifrån väderskyddet på Växjö kommuns webbplats. Där ska Växjö kommun, Vöfab och Skanska dela med sig av projektets utveckling.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons