Annons

Givande första år för Växjös expanderande mötesplats

När Hus Charlie invigdes i december 2018 så var det startskottet för Videum Science Park 2.0. Syftet med den nya byggnaden är enligt Videums VD David Svensson att skapa en dynamisk mötesplats för samverkan.
– När vi nu summerar 2019 så kan vi konstatera att det hållits över 300 möten som totalt samlat drygt 7000 deltagare.
Växjö • Publicerad 30 januari 2020
Foto: David Färdigh

Videum Science Park expanderar. I slutet av 2018 invigdes Hus Charlie och kompletterade därmed skeppen” Alpha och Bravo samt Delta. Nytillskottet innebar fler lokaler men också en gemensam reception för alla husen, integrerad restaurang och stora ytor för aktiviteter och möten.

– Idéer föds där människor möts! Det är Videums motto och syftet med sammanbyggnationen är just att skapa en neutral mötesplats för samverkan, både för företagen som är hyresgäster hos oss men också för aktörer utifrån.

Annons

2019 blev ett första test och David konstaterar att Videum Science Park 2.0 fått ett mycket positivt mottagande.

– Det har hållits över 300 möten som totalt samlat drygt 7000 deltagare. Det handlar både om kunskapsaktiviteter, seminarier, workshops, frukostmöten eller föredrag på pitchscenen i vår mötestrappa.

När det gäller kunskapsaktiviteter har det varit teman som smarta robotar, digital transformation, skogen, lojalitetsplikt i bolag, stadskärnans attraktionskraft och Artificiell Intelligens. Programmet för 2020 börjar nu ta form.

– Vi har redan ett 30-tal aktiviteter inbokade. Nu under våren har vi bland annat Digibrunch med civilingenjören och digitaliseringsexperten Pär Ström, Forskarlunch med designprofessorn Mathilda Tham och Open Innovation där studenter hjälper företagen att lösa framtidens utmaningar.

En av sammanbyggnationens förtjänster är bredden av möteslokaler menar David.

– Vi har i alla storlekar, från Chapman-rummets två platser upp till Celsius som kan ta 100 personer.

Är alla grupprum uppkallade efter kända namn på C?

– Ja, det är kopplat till att huset heter Charlie. Vi hyllar framstående personer som exempelvis Curie, Copernicus, Chanel, Carlander, Cullberg och Gert Christiansson, initiativtagaren till att Videum Science Park skapades.

Videum har de senaste åren gjort flera stora investeringar och nybyggnationer. 2020 ser David som ett år för konsolidering, men samtidigt är blicken som alltid riktad mot framtiden.

– Vi ser alltid långsiktigt. När vi byggde Charlie var vi tydliga med att det var för att möta framtidens behov.

Annons

Är det färdigbyggt nu?

– För tillfället. Men märker vi ett större tryck och överstiger 10 000 mötesdeltagare per år så kan det hända att vi få ta nya tag.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons