Annons

Gjorde nakenyoga i polisarrest - får skadestånd

Växjö • Publicerad 23 januari 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Per-Erik Sandebäck

Under hösten 2015 omhändertogs en man i 75-årsåldern av polis efter att han hade uppträtt stökigt i samband med att en auktionfirma skulle hömta bohaget från en villa. Mannen ska ha gjort motstånd och fördes till polishuset med handfängsel. Han var arvinge och var i villan för att plocka på sig saker när polisen kom till platsen.

I arresten fick mannen sitta i kalsonger och en undertröja. För att fördriva tiden valde han att ta av sig även dessa plagg för att kunna fördriva tiden med lite ”nakenyoga”. Han satt naken i fyra timmar och nu står det klart att mannen, som inte var misstänkt för något brott, står det klart att han ska få 10 000 kronor i skadestånd. Enligt Justitiekanslern ska polismyndigheten inte ha erbjudit mannen något alternativ, som till exempel en filt, till de kläder som han fick lämna ifrån sig.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons