Annons

Grannar i bråk om röklukt

Växjö • Publicerad 19 september 2018
Polisbild
Polisbild

Ett par grannar i en radhuslänga i Växjö rök ihop på grund av vedeldning. Det gick så pass långt att ärendet har varit uppe i domstolen. En av de inblandade ska ha installerat en braskamin i sin bostad. Det ska ha gett en stickande röklukt inne hos grannen, som klagade vid upprepade tillfällen.

I mars i år skickades ett par inspektörer till bostäderna för att undersöka problematiken. De kom fram till att det bara fick eldas högst två gånger i veckan och som mest åtta timmar per tillfälle med ren och torr ved.

Annons

Det är kostnaden för kommunens inspektion som ledde till att ärendet kom upp i Mark- och miljödomstolen. Grannen som eldade i sin bostad hade dessförinnan fått en nota på 5 871 kronor för inspektionen.

Enligt Smålandsposten är domstolens bedömning att det fanns skäl att ta ut en avgift, men bara för en inspektör. Beloppet går då från 5 871 kronor till 4 485 kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons