GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Grannar i protest mot företagets planer

     Växjö • Publicerad 29 januari 2019
     Foto: David Elg

     Företaget Swerock AB har ansökt om en ny bergtäkt mellan Alvesta och Gemla, längst väg 707. Men grannarna vill stoppa bygget eftersom de är oroliga för en ökning av tung trafik och buller.

     – Vi undrar om landsbygdsutvecklarna på Växjö kommun helt har glömt bort satsningar som görs på förskola och lägenheter. Är de inte med och tycker till om det här?, säger en Gemlabo till P4 Kronoberg.

     Enligt enhetschefen på miljöskydd i Växjö kommun har de precis fått in ärendet och ska undersöka hur företaget har tagit hänsyn till de boende i sin ansökan. Beslut ska fattas av länsstyrelsen.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.