Annons

Grannar vann strid om nybygge mot kommunen

Växjö • Publicerad 13 oktober 2020
Foto: Olof Elfverson

Kommunen planerar för nya bostäder på Staglabergsgatan på Öster i Växjö. Tanken är att det ska byggas över 20 nya bostäder på fastigheten Byggmästaren 6.

Tio grannar överklagade den nya detaljplanen till Mark- och miljödomstolen med en rad olika synpunkter. De anser bland annat att planen strider mot kraven i de ”nationella miljömålen om god bebyggelsemiljö”, att det strider mot kommunens översiktsplan och att trafiksituationen befaras bli sämre, rapporterar Smålandsposten.

Nu har Mark- och miljödomstolen gått på de boendes linje och häver detaljplanen. Beslutet togs av fel distans, byggnadsnämnden istället för kommunfullmäktige som måste anta planen eftersom detaljplanen inte har stöd i översiktsplanen eller detaljplaneprogram antagna av fullmäktige, rapporterar Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons