Annons

Granntvist i Växjö i domstol

Växjö • Publicerad 5 mars 2019
.Foto: Staffan Lindbom

En boende i Växjö har reagerat starkt på grannarnas badtunna och planerade plank. De vill bygga ett drygt 30 meter långt och 1,8 meter högt plank mot grannen. Fem meter av planket är placerat på mark som egentligen inte får bebyggas. Men eftersom det var en sådan liten avvikelse mot detaljplanen har både byggnadsnämnden och länsstyrelsen godkänt bygget.

Nu har ärendet varit uppe hos mark- och miljödomstolen som menar att byggnadsnämndens beslut ska upphävas eftersom planket och staketet som planeras skulle innebär en ”kompakt och avskärmande enhet”, skriver Smålandsposten.

Grannen har också klagat över ett mindre plank och en badtunna som paret har satt upp 35 centimeter från tomtgränsen. Grannen menar att det kommer störande ljud från badtunnan och att vattnet töms ut på grannarnas tomter. Men i det fallet väljer domstolen att avslå överklagandet, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons