Annons

Gratisparkering i Växjö börjar kosta

Växjö • Publicerad 29 mars 2019
.
.Foto: Lars-Göran Rydqvist

I november öppnade Växjö kommun upp en parkering med 156 platser på Spetsamossen. Parkeringen ska underlätta för bilisterna och blev avgiftsfri. Men nu, knappt ett halvår senare, meddelar kommunen att de börjar ta betalt för parkeringsplatserna. Parkeringen blir en avgiftsbelagd zon 2-parkering.

– Vi invigde den provisoriska gratisparkeringen på Spetsamossen i november 2018 på grund av att antalet centrala parkeringsplatser minskat de senaste åren. Vi kan nu konstatera att beläggningen har varit hög på de här 150 parkeringsplatserna och när vi öppnar parkeringen igen kommer vi att öka antalet platser till runt 200, säger Sofia Stynsberg (M), tekniska nämndens ordförande.

Annons

Parkeringen på Spetsamossen kommer framöver alltid att vara avstängd för evenemang under april och september månad.

I zon 2 gäller avgift fem kronor per timme eller 30 kronor per dygn, måndag till fredag klockan 9-18. På lördagar och söndagar är parkeringen gratis. Max parkeringstid 48 timmar eller på vissa parkeringsplatser 3 timmar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons