Annons

Grönt ljus för Sundebys jättebygge – vill bygga ett helt kvarter

Växjö • Publicerad 19 december 2021
Foto: Nils Freckeus Arkitekter AB

Entreprenören Björn Sundebys planer på ett sekelskifteshus i centrala Växjö har varit omdiskuterat de senaste åren.

Det är tre år sedan som Sundeby fick grönt ljus av byggnadsnämnden att bygga huset men bygget har inte kommit igång eftersom en gata och parkeringsplatser satte stopp.

Annons

– Jag ville flytta en gata vid huset två meter åt sidan för att få rätt proportioner på huset. När jag fick igenom det hängde det istället upp sig på några parkeringsplatser, men nu är det löst, säger Björn Sundeby till SVT Nyheter Småland.

Björn Sundebys företag IST köper i samband med det mark på cirka 600 kvadratmeter från Växjöbostäder.

Det kommer dock att dröja ytterligare innan byggnationen drar igång. Sundeby har enligt SVT Nyheter Småland köpt två fastigheter till i området och ska nu söka en ny, kompletterande detaljplan. Han vill bygga ett helt kvarter med sekelskifteshus.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons