Annons

Grova brott utreds inte

Publicerad 17 oktober 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Polisen i Växjö saknar resurser att utreda grova brott. Bland annat kan polisen inte hämta in en man, som under lång tid misstänks ha misshandlat och hotat en kvinna, till förhör.

– Det är naturligtvis inte bra när det blir så här. Jag fattar ett hämtningsbeslut därför att det är angeläget att få tag i den misstänkte. Jag har aldrig varit med om att situationen, bristen på utredare, är så allvarlig och akut som nu, säger åklagare Emma Berge till Smålandsposten och får medhåll av kriminalinspektör Göran Åkerblom.

Annons

– Detta är störande ända in i polissjälen att vi inte kan göra det jobb som vi ska göra. Vi är för lite folk, så är det bara. Och det är allmänheten här som blir lidande av resursfördelningen.

Fem akuta utredningar, bland annat om mordbrand och våldtäkt, kommer nu flyttas från Växjö till Kalmar. Läs mer om det här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons