Annons

Grupp för spelberoende startas i Växjö

Växjö • Publicerad 29 september 2021
.
.Foto: MAXIM THORÉ

Den ideella Spelberoendegruppen bedriver självhjälpsgrupper för spelberoende och anhöriga samt ett förebyggande arbete mot samhället.

Riksorganisationen har verksamhet på 19 orter och nästa vecka startar de upp en ideell självhjälpsgrupp för spelberoende i Växjö.

"Vi startar upp gruppen eftersom det finns ett mycket stort behov av hjälp i Växjö med omnejd. Vi har en mycket bra samverkan med behandlingar för spelberoende inom kommun och region och därifrån finns det också en stor efterfrågan av en ideell självhjälpsgrupp”, skriver Spelberoendegruppen.

Riksorganisationen har som främsta mål att hjälpa människor och arbeta förebyggande mot samhället. Enligt officiell statistik från Folkhälsomyndigheten har hundratusentals personer i landet problem med spelberoende.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons