Annons

Guldsmycken har försvunnit på äldreboende - tidigare anställd är misstänkt

Växjö • Publicerad 4 september 2020
Genrebild.
Genrebild.Foto: Lena Gunnarsson

På ett av Attendos äldreboenden, på Åbovägen i Växjö, har guldsmycken för runt 150 000 kronor försvunnit. En tidigare anställd är misstänkt för grov stöld.

– Förutom det som redan identifierats finns ytterligare smycken i beslag som vi misstänker också kommer från stölder på äldreboendet. I det fallen finns det ännu inte några anmälningar så vi kommer att åka till boendet för att se om någon känner igen smyckena, säger kommissarie Ulf Wilsson vid polisen i Tingsryd till Smålandsposten.

Annons

– Tyvärr har det uppdagats stölder här och så fort detta kom fram gjorde vi en polisanmälan. I dagsläget ligger detta hos polisen och jag försöker vara så behjälplig som möjligt, säger Attendos verksamhetschef Gustav Hållén som påpekar att den misstänkte personen inte längre jobbar kvar på äldreboendet.

Den misstänkte nekar till anklagelserna.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons