Annons

Gymnasieskola erkänner dubbla misstag

Växjö • Publicerad 12 mars 2019

Växjö fria fordonsgymnasium erkänner att man man tagit betalt för två elever som inte deltog i undervisningen. I det första fallet handlade det om en elev från Alvesta som hamnat i fängelse. I det andra var det en elev med problem i skolgången där lösningen blev att han fortsatte sin utbildning utanför skolmiljön.

– Vi har följt eleven noga och ser till vår glädje att lösningen blev riktigt bra. Men så upptäcker vi likafullt ännu en miss hos oss, nämligen att även den här elevens hemkommun betalade skolpeng till oss under flera månader efter att eleven lämnat VFG för sin skräddarsydda lösning, säger vd och skolchef Tobias Larsson i ett pressmeddelande.

Annons

Växjö fria fordonsgymnasium erkänner att man gjort fel i två fall. Berörda kommuner kommer att återbetalas om de så önskar och ett internt reformarbete har satts i gång.

– Så här kan det bara inte fortsätta. Våra elever och vår personal ska känna stolthet över vår skola och det som vi åstadkommer här – inte behöva gå omkring och skämmas över att skolan upplevs försöka lura någon, konstaterar Tobias Larsson i ett pressmeddelande.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons