Annons

Gymnasieskolan i Växjö får leksaker

Växjö • Publicerad 29 februari 2020
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Micki Leksaker i Gemla har inlett ett samarbete med Barn- och fritidsprogrammet på Teknikum i Växjö. Företaget bidrar med leksaker till den så kallade Övningsförskolan där elever som utbildar sig till barnskötare övar på att vara bland barn.

– Att bjuda in barngrupper med handledare från närliggande förskolor i syfte att träna våra egna elever att nå kunskapskraven och testa nya metoder är i stort sett unikt för en gymnasieutbildning. Vi tror mycket på att detta kommer att stärka våra elevers kompetens och vi är otroligt nöjda med att kunna starta och utveckla detta samarbete med Micki Leksaker, säger Ellinor Rydman, ämnesansvarig på Barn- och fritidsprogrammet, Teknikum i Växjö.

Annons

Syftet med Övningsförskolan är att eleverna ska få praktisk träning och leksakerna från Micki Leksaker ska användas i olika lärandesituationer.

– Vi på Micki Leksaker är glada och stolta över att jobba ihop med övningsförskolan på Teknikum. Samhällets insats inom förskolan är viktig för oss alla. Att vi kan vara med att bidra känns fantastiskt kul och ligger i linje med Mickis samhällsansvar. På Micki Leksaker inriktar vi oss förstås på att våra leksaker skall vara roliga för barnen, dom skall också ha ett stort pedagogiskt innehåll. I fortsatt samverkan med övningsförskolan tror vi att vi kan få en bra dialog som gynnar vår produktutveckling och i slutändan våra framtida barn, säger Staffan Lothsson ansvarig för Micki Leksakers utökade satsning på de nordiska förskole-/skolkunderna.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons