Annons

Hade oredovisade bankinsättningar - på 7,7 miljoner

Växjö • Publicerad 9 juni 2018
Foto: Lillian Petrovski, Smålandsposten

Två män, en 31-årig man och hans kamrat, hade oredovisade insättningar på sammanlagt 7,7 miljoner kronor på sina bankkonto. Nu upptaxeras männen med med höjd skatt med 1,9 miljoner kronor respektive drygt 1,3 miljoner kronor. Deras fall kommer också att lämnas till Ekobrottsmyndigheter för utredning, skriver Smålandsposten.

Uppgifter från banken visar att pengarna är insättningar från flera olika företag som handlar med lastpallar. Det är betalning av fakturor utställda i en tredje mans namn. Han säger sig inte känna till de aktuella fakturorna och Skatteverket bedömer att det osannolikt är han som driver verksamheten utan 31-åringen själv som säljer pallar, skriver Smålandsposten.

Den 31-årige mannen har inte lämnat in någon inkomstdeklaration för 2015 och 2016. Kamraten har inte lämnat någon inkomstdeklaration för 2016.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons