Annons

HAIF beviljas lån – ska bygga klubblokal och utomhusplaner

Växjö • Publicerad 8 maj 2021
Arkivbild HAIF.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Under kommunstyrelsens möte i tisdags beslutade politikerna att låna ut nio miljoner kronor till Hovshaga AIF, som ska bygga en ny klubblokal och två utomhusplaner för innebandy.

Den planerade klubblokalen på 540 kvadratmeter ska byggas i två plan och inrymma sex omklädningsrum, toaletter, materialrum, kansli, mötesrum, kök, tvättstuga, samlingssal och en liten kiosk.

Annons

– Den här investeringen är viktig för föreningen, men den kommer också att göra det enklare för barn och unga att utöva idrott spontant vilket bidrar till folkhälsa och rörelseglädje samt underlätta den nödvändiga uppstarten av föreningslivet efter pandemin, säger Jon Malmqvist (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Den totala investeringskostnaden beräknas landa på 12 miljoner kronor, där föreningen själva går in med 2,4 miljoner kronor. De ska även försöka få in ytterligare extern finansiering.

Kultur- och fritidsnämnden kommer dessutom att bevilja ett extra stöd om 500 000 kronor för att underlätta för föreningens nysatsning på Hagavallen.

Ärendet behandlas i kommunfullmäktige den 18 maj.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons