Annons

Häktat par lyckades skicka brev till varandra

Växjö • Publicerad 19 oktober 2020
.
.Foto: Filip Sjöfors

Två häktade i Växjö har lyckats lämna hemliga meddelanden till varandra. En kvinna som misstänks för inblandning i en mordbrand lämnade anvisningar om vad hennes nya kärlek skulle säga för att få henne fri.

”Jag vill att du ska visa mig din kärlek om du älskar mig på allvar. Om de frågar dig varför du ändrar din berättelse så säg att jag trodde inte att hon kommer bli inblandad”, skrev kvinnan bland annat i sitt brev enligt Smålandsposten.

Annons

Mannen ska ha skrivit ett kort meddelande på första sidan i en bok som lånats från häktets bibliotek. Kvinnan lånade därefter samma bok och lämnade i sin tur ett handskrivet brev i bok som mannen tog del av.

– Det är absolut olyckligt och vi reagerade på det direkt när vi fick vetskap om det. Vi har rutiner kring visitation. Det är jätteskarpa krav på att vi måste visitera personer, rum och böcker eller vad det kan vara. Men i det här fallet har visitationsmomentet brustit, säger kriminalvårdschef Tove Strandsäter som är chef för häktena i Växjö och Jönköping, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons