GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Hälften av kronobergarna är vaccinerade mot covid-19

     Kronoberg • Publicerad 14 juni 2021
     Genrebild.
     Genrebild.
     Foto: Bosse Nilsson

     80 000 kronobergare, över 50 procent av den vuxna befolkningen i Kronoberg, har nu fått sin första dos vaccin mot covid-19. 30 procent av den vuxna befolkningen har fått två doser.

     Vaccinationstäckningen och viljan att vaccinera sig har i de äldre åldersgrupperna varit mycket hög. 92 procent av alla över 65 år har valt att vaccinera sig.

     – Vi är glada att kronobergarna väljer att vaccinera sig. De får ett gott skydd mot svår sjukdom i covid-19 och bidrar till att minska smittspridningen, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare i Region Kronoberg.

     Att hälften av kronobergarna nu fått en första vaccindos är också en av flera anledningar till att antalet svårt sjuka fall av covid-19 har minskat senaste veckorna. Under den senaste veckan har regionen inte haft någon patient med covid-19 på intensivvården och antalet inneliggande är färre än tio personer.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.