Annons

Hallrup tillbaka i Fortnox

Växjö • Publicerad 25 oktober 2018
Fortnox
FortnoxFoto: Lena Gunnarsson

Tidigare i veckan friades Fortnox storägare Olof Hallrup för grovt insiderbrott av Hovrätten. När tingsrättens dom blev känd i slutet av förra året valde Hallrup att lämna styrelsen på egen begäran.

Men efter Svea hovrätts frikännande meddelar nu Fortnox att Olof Hallrup finns med i valberedningen inför nästa års stämma. Han är representant för ägarbolaget First Kraft. Vid den senaste ordinarie stämman representerades bolaget av Trond Dale, som senaste också valdes in i styrelsen.

Annons

”Valberedningen ska enligt valberedningsprocessen, som beslutats av årsstämman, bestå av en representant för var och en av de tre till röstetalet största aktieägarna eller ägargrupperna som önskar utse en representant”, skriver Fortnox i ett pressmeddelande.

I valberedningen sitter, förutom Olof Hallrup, Marianne Flinck på Swedbank Robur, Pär Andersson på Spiltan Aktiefonder och Andreas Kemi, styrelseordförande för Fortnox.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons