Annons

Han blir chef för södra civilområdet: ”Ett utmanande och spännande jobb”

Nyheter • Publicerad 9 november 2022
Niklas Nordgren blir kanslichef för det södra civilområdet.
Niklas Nordgren blir kanslichef för det södra civilområdet.Foto: Pressbild

I maj i år beslutade regeringen att del in Sverige i sex civilområden som en del i reformen att stärka det civila försvaret. Sedan den 1 oktober bildar Skåne, Blekinge och Kronoberg det södra civilområdet för att stärka länens motståndskraft under fredstida krissituationer, vid höjd beredskap och i krig

Nu står det klart att Niklas Nordgren, som idag är beredskapsdirektör i Hallands län, blir kanslichef för det södra civilområdet.

Annons

– I Kronoberg har vi en lång och gedigen historia som försvarslän och de erfarenheterna kommer vi ha stor nytta av nu när vi nu på nytt bygger upp vårt civila försvar i nära samarbete med kansliet. Vi inser alla allvaret i situationen och känner oss väl förberedda för uppgiften, säger Maria Arnholm, landshövding i Kronobergs län.

Niklas Norgren har arbetat inom Försvarsmakten i 23 år, bland annat med underrättelse- och säkerhetstjänst. Han tillträdde 2016 som beredskapsdirektör i Hallands län och har sedan 2018 varit ordförande för länsstyrelsernas nationella nätverk för beredskapsdirektörerna.

Niklas Nordgren tillträder sin tjänst den 1 januari 2023 och hans uppdrag blir att bygga upp ett kansli med fokus på ledning och samverkan, beredskapsplaner, krigsorganisation och försörjning.

– Det är ett utmanande och spännande jobb som jag känner stor ödmjukhet inför. Vi befinner oss i ett mycket spänt säkerhetspolitiskt läge och det södra civilområdet har därför en viktig roll när vi som land ska stärka vår beredskap och motståndskraft, säger Niklas Nordgren.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons