Annons

Han blir ny domprost i Växjö stift

Växjö • Publicerad 16 december 2021
Foto: Pressbild

Växjö stift får nästa vår en ny domprost. Under torsdagen utsågs Thomas Wärfman, som är utbildad vid Uppsala universitet och prästvigdes i Linköpings domkyrka 1990.

Han har tidigare arbetat som distriktspräst, stiftsadjunkt och stiftsdirektor och kommer senast från en tjänst som kyrkoherde och kontraktsprost i Norrköpings pastorat och kontrakt.

Annons

– Efter att ha haft förmånen att leda Norrköpings pastorat i åtta goda år, är det mycket roligt och spännande att få bli domprost i Växjö. Jag är utvecklingsinriktad och vill gärna vara med att göra positiv skillnad på både kort och lång sikt. I Växjö pastorat är flera strategiska processer i gång som jag ser fram emot att delta i och att leda. I mitt ledarskap tror jag på att skapa tillit mellan människor och vill att vi är utåtriktade och arbetar i samverkan med övriga goda krafter i samhället, säger Thomas Wärfman.

Thomas Wärfman efterträder Christopher Meakin som går i pension.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons