Annons

Han blir ny hedersdoktor vid Linnéuniversitetet

Växjö • Publicerad 4 november 2021
Foto: Linnéuniversitetet

Christer Kiselman, professor och matematiker, har utnämnts till hedersdoktor vid Linnéuniversitetet 2022. Han har samarbetat länge med den matematiska institutionen vid Linnéuniversitetet och beskrivs som en av nyckelspelarna vid etableringen av matematisk forskning på universitetet.

Christer Kiselman är idag gästprofessor vid Uppsala universitet och har varit huvudhandledare för arton doktorander och forskat om partiella differentialekvationer, komplex analys och komplex geometri, men arbetar även med digital geometri, matematisk morfologi och diskret optimering.

Annons

Promoveringen sker vid Akademisk högtid i Växjö Konserthus, den 28 januari 2022.

Fakta

Ur nomineringen

”Han hade ett avgörande inflytande som inspirationskälla för den vetenskapliga utvecklingen för universitets första profil "Matematisk Modellering", 2002-2006. Detta inflytande kan fortfarande observeras i dag.

Professor Kiselman fungerade upprepade gånger som en central rådgivare för utveckling av matematiska institutionens forskningsinsatser och framtida rekryteringsarbete bl.a. som expert vid utvärderingar av forskningsprestationer på fakultetsnivå. Hans ihärdiga arbete för att matematikämnet verkligen får den uppmärksamhet som det förtjänar som ett centralt metodutvecklingsämne såväl på nationell nivå som vid varje universitet har varit väldigt uppskattat”

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons