Annons

Han blir ny prorektor på Linnéuniversitetet

Växjö • Publicerad 3 december 2020
Foto: Pressbild

Under torsdagen utsåg universitetsstyrelsen Niklas Ammert till ny prorektor vid Linnéuniversitetet. Han är för närvarande vicerektor för utbildning och lärande och har även tjänstgjort som tillförordnad prorektor sedan april 2020.

– Jag är glad att kunna välkomna Niklas Ammert som ny prorektor. I Niklas får vi en tydlig och erfaren ledare som har stort engagemang för utbildningsfrågor och lärande. Niklas är en ledare som kan motivera och entusiasmera både kollegor och medarbetare och jag är övertygad om att vi kommer att ha stor nytta av hans erfarenheter i den fortsatta utvecklingen, säger Peter Aronsson, rektor på Linnéuniversitetet.

Annons

Som prorektor kommer Niklas Ammert, vid rektors sida, arbeta med frågor som rör hela universitetet, med särskilt fokus på frågorna kring utbildning och lärande.

– Det är ett stort och ansvarsfullt uppdrag, men samtidigt oerhört hedrande att få vara med och leda verksamheten med så många högkompetenta människor som det finns vid Linnéuniversitetet, säger Niklas Ammert.

Han tillträder som prorektor den 1 januari 2021 och mandatperioden sträcker sig fram till 31 december 2023.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons