Annons

Han blir ny styrelseordförande för Växjökoncernen

Växjö • Publicerad 7 december 2020
Foto: Johanna Eriksson

Växjöbaserade koncernen Einar Operating får en ny styrelseordförande. Det är före detta Ikea-chefen och Kalmars tidigare landshövding, Thomas Carlzon, som tar över ordförandeskapet.

– Jag ser fram emot det fina uppdraget som ordförande för Einar Operating koncernen. Man har gjort ett fantastiskt arbete inom koncernen och vi skall fortsätta den här resan med att utveckla verksamheterna med stor tillväxt de närmaste åren. I den tid vi lever nu är Einar Operatings verksamheter med hälsa, service och mat än viktigare, säger Thomas Carlzon.

Annons

Thomas Carlzon har en bakgrund från Ikea där han var verksam under 45 år, bland annat som global affärsområdeschef för ett av åtta affärsområden, belysning, och sista åren som vd för Ikeas svenska moderbolag. Han har också varit landshövding i Kalmar län och under den tiden har han också suttit i styrelsen för Einar Operating.

– Thomas har varit med i vår styrelse sedan 2017 ungefär samtidigt som han blev landshövding och har under de här åren som styrelseledamot fått en bra inblick i våra företag, vår kultur och våra långsiktiga mål. Det känns bra att lämna över klubban till honom och bli lite mer operativ själv igen. Han är ett bra stöd som kan affärer, ett bra och bollplank för oss andra, säger huvudägaren Gustav Einarsson.

Koncernen driver och äger flera rörelsedrivande bolag som Sweden Sports Academy, landets ledande arrangör inom barnidrottskurser och lägerverksamhet inom sport, EC Life-bolagen inom städ och service, Kallskänksgourmé som lanserat produkter tillsammans med Edward Blom och anrika Ingers som nyfötts på I11 samt systerföretaget Einar Properties som utvecklar fastigheter och bostadsrätter i Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons