Annons

Han blir ny trafikdirektör i Region Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 18 maj 2021
Foto: Staffan Lindbom

Thomas Nilsson, trafikdirektör i Region Kronoberg, går i pension. Den 1 augusti ersätts han av Pär Welander som blir ny trafikdirektör.

– Kollektivtrafiken har en viktig roll i människors vardag. Det är viktigt att ha en väl fungerande kollektivtrafik för att vara ett attraktivt län. Att åka kollektivt är ett jämställt sätt att resa, för alla har inte tillgång till bil. Jag är glad för förtroendet och tycker att det ska bli jätteroligt att vara med och utveckla framtidens kollektivtrafik i Kronoberg, säger Pär Welander.

Annons

Pär Welander kommer närmast från Blekingetrafiken, där han har varit trafikchef sedan 2013 och nu är tillförordnad trafikdirektör.

– Det känns bra att vi nu har rekryterat en ny trafikdirektör och vi hälsar Pär välkommen till Region Kronoberg. Den gedigna erfarenhet han har av att arbeta med trafikrelaterade frågor kommer att bli en viktig tillgång i kommande utvecklingsarbete, inte minst när det gäller att återfå resenärerna efter coronapandemin, säger Carina Bengtsson, ordförande i trafiknämnden.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons