Annons

Han blir nytt kommunalråd i Växjö

Växjö • Publicerad 2 november 2020
– Jag har alltid varit intresserad av samhällsfrågor, följde med i nyhetsflödet men skapade mig en egen uppfattning om vad som var rätt eller fel, säger Andreas Olsson.
– Jag har alltid varit intresserad av samhällsfrågor, följde med i nyhetsflödet men skapade mig en egen uppfattning om vad som var rätt eller fel, säger Andreas Olsson.Foto: Filip Sjofors

Eva Johansson lämnar sin post som kommunalråd i Växjö kommun vid årsskiftet. Nu står det klart vem som efterträder henne.

Centerpartiets kommunfullmäktigegrupp och kretsstyrelse har enhälligt utsett Andreas Olsson, som sedan valet 2018 är gruppledare samt ersättare i kommunstyrelsen och dess arbetsutskott.

Annons

– Det är givetvis både hedrande och en stor utmaning att ta sig an kommunalrådsposten. Min ambition är att centerpartiet ska vara den ledande reformkraften i Växjöpolitiken. Jag vill vara lagledaren som med hjälp av ett kompetent team, bestående av båda nya och erfarna politiker, bildar ett vinnande lag för en valframgång 2022, säger Andreas Olsson.

31-åringen från Perstorp i Skåne har utbildat sig till gymnasielärare vid Linnéuniversitetet i Växjö.

– Jag ser fyra områden som särskilt prioriterade att lyfta fram: en trygg vård och omsorg, en bra skola i hela kommunen, att vi tar tillbaka positionen som en kommun med ett av landets bästa företagsklimat och därmed underlättar för näringslivet att växa och skapa nya jobb, samt inte minst en fungerande och hållbar landsbygdsutveckling, säger Andreas Olsson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons