Annons

Han får årets entreprenörspris

Växjö • Publicerad 19 november 2021
Videums styrelseordförande Lena Wibroe, pristagaren Magnus Eriksson och Videums vd David Svensson.
Videums styrelseordförande Lena Wibroe, pristagaren Magnus Eriksson och Videums vd David Svensson.Foto: Pressbild

Videums entreprenörspris 2021 delades under fredagen ut till Magnus Eriksson. Priset är på 15 000 kronor.

Utnämnandet ombesörjs av Linnéuniversitetets stipendiekommitté och priset delades ut av Videums styrelseordförande Lena Wibroe vid Linnéuniversitetets stipendiehögtid i Kalmar den 19 november.

Annons

Videums entreprenörspris delas årligen ut till forskare eller forskarstudenter som gjort insatser av betydelse för entreprenörskap och nyföretagande.

Motivering: Priset utdelas till universitetslektor Magnus Eriksson, fakulteten för Konst och Humaniora för hans insatser att främja entreprenörskap på kulturens område. Som ansvarig för Linnéuniversitetets utbildningar i kreativt skrivande har Eriksson under lång tid med stor framgång stöttat studenter i deras utveckling mot författarskap och egenföretagande, samtidigt som Eriksson själv i sin verksamhet – som kritiker, skribent och redaktör – utgör ett inspirerande föredöme för spirande kulturentreprenörer. Som ordförande för Pär Lagerkvist-Samfundet har Eriksson dessutom bidragit till att förvalta Kronobergs litterära arv, samt sätta Växjö på kartan som en kraft att räkna med på litteraturens område.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons