Annons

Han får toppuppdraget i Växjö

Växjö • Publicerad 21 juni 2018
Foto: Oscar Appelgren

Under torsdagen utsågs Christopher Meakin till ny domprost i Växjö stift. Han ersätter Thomas Petersson, som har lämnat sin tjänst för att bli ny biskop i Visby stift.

Christopher Meakin är kyrkoherde i Ljungby pastorat och när Växjö stifts tillsättningsnämnd och fackliga företrädare skulle ta beslutet ansågs han bäst lämpad för uppdraget.

Annons

”Christopher Meakin har kunskap och erfarenhet som gör att Växjö pastorat kan utvecklas vidare mot visionen en levande kyrka nära livet varje dag”, skriver Växjö Stift i ett pressmeddelande.

– Det känns väldigt roligt och spännande att jobba i Växjö pastorat och bidra till att utveckla församlingslivet framåt. Det känns lite som att komma hem eftersom Växjö domkyrka har varit min kyrka i många år. Jag har varit kontraktsprost och har fått möjlighet att lära känna många medarbetare och förtroendevalda inom hela pastoratet, säger Christopher Meakin i pressmeddelandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons