Annons

Han firar 20 år i barnens tjänst

Tobbe Trollkarl har i 20 års tid varit en del av mångas barndom. I höst åker han på jubileumsturné.
– Det blir en orgie i magi, musik, knasigheter och galenskaper, säger han.
Växjö • Publicerad 8 september 2019
Tobbe Trollkarl.
Tobbe Trollkarl.Foto: Arne Forsell

Tobbe Trollkarl har synts i en mängd olika sammanhang. Han har varit programledare för "Lattjo Lajban", gjorde sin tv-debut som rymmare i TV4-programmet "På Rymmen" och en rad olika barnprogram.

– Jag är tacksam varje dag för att jag har fått och får sprida glädje. Det är så sjukt roligt, säger Tobbe Trollkarl, som egentligen heter Tobias Blom.

Annons

För 30 år sedan började han som trollkarl och för 20 år sedan gjorde han premiär i tv. Nu firar han det med en jubileumsturné och show på Växjö Teater den 22 september.

– I Växjö blir det en timmes fantastisk familjeunderhållning med avstamp i olika trick som jag har gjort genom åren. Men det är ingen tillbakablick utan full fräs framåt. Det blir en orgie i magi, musik, knasigheter och galenskaper, säger han.

Förutom "Lattjo Lajban" har han synts i program som "Let's Dance", "Talang", "Idol", "Sommarkrysset", "Bröderna Fluff" och flera program i SVT Barnkanalen.

– Jag har fått göra det mesta inom tv, allt från deltagare till programledare och jury, Det har varit en enda stor lek och det är precis som jag vill att livet ska vara. Jag vill ha så kul som möjligt.

Hur känns det att ha varit i barnens tjänst i 20 år?

– Det är coolt att ha varit en del av mångas barndom. Det är ganska många i 20-årsåldern som kommer fram och berättar det för mig. I början kände jag mig gammal men nu är det bara kul.

Vad är det roligaste du har gjort under dessa år?

– Jag har fått möjlighet att göra så mycket roligt i branschen genom dessa år. Men roligast var nog i slutet av 90-talet med "På rymmen".

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons