Annons

Han tilldelas entreprenörspris

Växjö • Publicerad 9 november 2019
Foto: Lena Gunnarsson

Växjöbolaget Videum delar årligen ut ett entreprenörspris med en prissumma på 15 000 kronor. Priset går till en forskare eller forskarstudent som Videum menar har gjort viktiga insatser för entreprenörskap och nyföretagande.

I år går priset till Bo Jonson, professor vid Linnéuniversitetet.

Motiveringen lyder: Bo Jonson, professor vid Linnéuniversitetet, har tillsammans med kollegor vid Linnéuniversitetet och vid Linköpings universitet utvecklat ett helt nytt material. En ny mikrometertunn film som kan ge hårda ytskikt för smarta mobiler, läsplattor och fordon. Materialet består av grundämnena kisel, syre och magnesium. Bo har under resans gång varit den drivande kraften i forskargruppen för att ta forskningsresultatet från idé, vidare genom patentprocess, bolagsbildning och till kundkontakter och första kapitalanskaffningen. Tillsammans har kollegorna bildat bolaget HPVICO AB för att kunna utveckla produkten vidare och nyttiggöra resultatet genom att göra den tillgänglig på marknaden. Produkten bedöms ha en stor potential på världsmarknaden.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons