Annons

Han vann höstens innovationstävling

Växjö • Publicerad 15 december 2021
Carl Peter Fröberg.
Carl Peter Fröberg.Foto: Malin Enestubbe

Företagsfabriken i Kronoberg har i flera år arrangerat en innovationstävling. Den femte vinnaren heter Carl Peter Fröberg, som är skogsbrukare från Moheda. Hans affärsidé handlar om ett antal smarta hjälpmedel till traktorer och skogsvagnar.

Han vinner en plats i Företagsfabrikens Tillväxtprogram, till ett värde av 100 000 kronor, och affärsjuridisk rådgivning av RosholmDell advokatbyrå till ett värde av 20 000 kronor.

Annons

– Det känns både kul och spännande. Eftersom det handlar om en affärsidé känns det lite som en tågluffarbiljett; resan får utvisa vilka vägar man tar. Det jag presenterar i min affärsidé är olika hjälpmedel och utvecklingsmöjligheter framför allt till självverksamma skogsbrukare och de som använder den typ av system som kommuner och förvaltningar gör, säger Carl Peter Fröberg.

Företaget heter Muduz, döpt efter sonens låtsaskompis.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons