Annons

Handels varslar om strejk – stora Växjöbutiken berörs

Växjö • Publicerad 4 november 2020
Foto: Nadia Hagberg

Handels har varslat om strejk från den 13 november om inte fack och arbetsgivare har kommit överens om ett nytt avtal för anställda i privata butiker, lager och e-handel innan dess. Det berör över 5 000 anställda på butiker och lager runt om i landet.

Enligt Handels varslar de om strejk eftersom arbetsgivarorganisationen Svensk Handel inte vill ”höja alla löner i nivå med andra branscher, även de allra lägsta lönerna”.

Annons

På listan över arbetsplatser som kan tas ut i strejk finns City Gross i Växjö. Om inte fack och arbetsgivare kommer överens om ett nytt avtal utlöses strejken klockan 10 den 13 november.

– Att arbetsgivarna vägrar följa märket och ge de handelsanställda samma löneökningar som andra grupper på arbetsmarknaden är rent ut sagt för jäkligt. Varför ska kvinnorna i handeln behandlas annorlunda än männen i industrin? säger Handels ordförande Linda Palmetzhofer.

På listan bland butikerna som berörs i varslet om strejk finns också Ikea vid Kungens Kurva i Stockholm.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons