Annons

Här är årets arbetsplats i Växjö

Växjö • Publicerad 4 april 2020
Genrebild.
Genrebild.Foto: Robin Sparf

Under tisdagen presenterade Växjö kommun Årets arbetsplats i Växjö kommunkoncern 2019. Vinnare är korttidsboendet Furutåvägen 9B som erbjuder ungdomar med funktionsnedsättning miljöombyte och en stimulerande fritid samtidigt som anhöriga får avlastning.

– Det är roligt att se verksamhetens tydliga koppling till kommunfullmäktiges processmål. Förståelsen för hur allt hänger samman och påverkar det dagliga arbetet blir tydligt och gagnar alla, säger Eva Johansson (C), ordförande i kommunstyrelsens organisations- och personalutskott.

Annons

Medarbetare har fått nominera arbetsplatser inom Växjö kommuns förvaltningar och bolag.

Motiveringen: På korttidsboendet för ungdomar på Furutåvägen 9B arbetar medarbetarna lösningsfokuserat och med stor lyhördhet för varje ungdoms bästa. ”Ingenting är omöjligt” och ”Vi ställer upp för varandra” är därför kännetecknande för arbetsplatsen. Inom arbetsgruppen finns en tillitsfull kommunikation, både i det vardagliga arbetet och vid planering och uppföljning av övergripande budgetmål. Det finns ett stort engagemang och ansvarstagande för att arbeta med verksamhetens arbetsmiljö och ekonomiska förutsättningar. Växjö kommunkoncerns värdegrund genomsyrar genomgående arbetsplatsens arbete, så som i bemötandekultur, hållbarhets- och kvalitetsarbete, synen på kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte samt ett gediget systematiskt arbetsmiljöarbete.

Korttidsboendet Furutåvägen 9B får nu 14 000 kronor att spendera på valfri aktivitet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons