Annons

Här är årets arbetsplats i Växjö kommun 2020

Växjö • Publicerad 13 maj 2021
Foto: Olof Elfverson

För åttonde året har Årets arbetsplats inom Växjö kommunkoncern utsetts. 2020 års bästa arbetsplats är Evelid som har dagrehabilitering, korttidsboende och vårdbostad.

Evelid har under coronapandemin haft särskilda coronaavdelningar.

Annons

– Jag är glad att kunna tilldela Evelid Årets arbetsplats. Det är ett viktigt lagarbete som gjort Evelid till en framgångsrik arbetsplats och som verkligen under 2020 prövats i tider med coronapandemin. Andreas Olsson (C), ordförande i kommunstyrelsens organisations- och personalutskott.

Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma de goda exempel på arbetsplatser som finns inom organisationen och att stimulera till ett främjande arbetssätt. Bland kriterierna är ett systematiskt och hållbart arbetssätt för att planera, följa upp och utveckla verksamhetens resultat, ett positivt arbetsklimat som främjar delaktighet, engagemang och utveckling, ekonomiskt resultat utifrån givna förutsättningar med hänsyn till oväntade omvärldsfaktorer samt resultat från enkäten Temperaturmätaren.

– Det är viktigt och även roligt att se hur man utifrån vår värdegrund och Temperaturmätaren, i det dagliga arbetet skapat ett gott arbetsklimat och som trots alla ansträngningar på grund av pandemin, får medarbetare att må bra. Det är tydligt på denna arbetsplats, säger Monica Skagne, kommunchef.

Korttidsboendet Evelid får nu 30 000 kronor att spendera på valfri aktivitet.

2019 års pris gick till korttidsboendet för ungdomar på Furutåvägen 9B. Verksamheten, som ligger inom omsorgsförvaltningen, erbjuder ungdomar med funktionsnedsättning miljöombyte och en stimulerande fritid samtidigt som anhöriga får avlastning.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons