Annons

Här är Braås nya superdumper

Publicerad 12 april 2016
Foto: Volvo Construction Equipment
Foto: Volvo Construction Equipment

Idag lanserar Volvo Construction Equipment sin nya produkt. Det är världens största ramstyrda dumper som kommer produceras i Braås. Med en maxlast på 55 ton kommer dumpern kunna lasta och frakta mer massa än någonsin. Företagets största dumper just nu klarar av 39 ton.

– Det känns otroligt spännande och det är med ett stort mått av stolthet som vi får visa upp den här produkten för allmänheten. Det är ett arbete som pågått i flera år med ett stort team som ligger bakom, säger Jörgen Sjöstrand, platschef Volvo CE Braås.

Annons

Genom att gå in i en helt ny marknad där det inte finns någon dumper i den här storleken hoppas de kunna befästa sin position som marknadsledande och locka fler, större kunder. Den stora dumpern får inte köra på vägarna på egen hand utan transporteras mellan jobben med trailer och följebil. Den nya superdumpern, som bara kommer produceras i Braås, är en följd av en trend som företaget sett under lång tid.

- Våra kunder går mot allt större maskiner för att det är mer lönsamt. Det är främst för kunder som har stora jobb som bland annat flygplatsbyggen, motorvägsarbeten och inom gruvindustrin, säger Jörgen Sjöstrand.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons