Annons

Här är de nominerade till byggnadspriset 2021

Växjö • Publicerad 23 september 2021
Foto: Illustration: LBE Arkitekt

I över 30 år har byggnadsnämnden i Växjö kommun delat ut ett byggnadspris till en byggherre för ett projekt med god arkitektur och anpassning till platsen. Nu har de tre nominerade till byggnadspriset 2021 presenterats.

– Växjö växer och vi bygger nytt på bred front. Bland årets nominerade hittar vi skola, vård och boende. De nominerade till byggnadspriset är projekt som vi ser håller hög kvalitet på flera punkter: Hållbar arkitektur, omsorg om detaljer, kvalitet i material och anpassningar till närmiljön och dess användare. Ett bra projekt byggs av ett gott samarbete mellan inblandade parter och med byggnadspriset vill vi lyfta fram både byggherre, arkitekt och byggare, säger stadsarkitekt Henrik Wibroe.

Annons

De nominerade till årets byggnadspris är:

  • Växjö 11:40, Vårdbyggnader för Vuxenpsyk & Habiliteringen, Sigfridsområdet – Nya lokaler anpassade efter verksamheten. Byggherre: Region Kronoberg. Arkitekt: Liljewall Arkitekter.
  • Örnen 28, 33, 34 Bostäder i Folkparken – Nya bostäder anpassade till kringmiljön. Byggherre: Västkuststugan/K-Fastigheter. Arkitekt: Arkitektbolaget.
  • Norrastugan 2, Förskolan Äventyret – Nya anpassade lokaler till uteförskolan Äventyret. Byggherre: Vöfab. Arkitekt: LBE Arkitekter.

Vinnaren kommer att utses den 28 oktober.

bild 1/3

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons