Annons

Här är de populäraste namnen på nyfödda i Växjö

Kronoberg • Publicerad 1 februari 2021 • Uppdaterad 2 februari 2021
Foto: Oscar Appelgren

Statistiska centralbyrån, SCB, har släppt namnstatistik för alla nyfödda pojkar och flickor i Sverige förra året.

I Sverige var Alice och Noah det mest populära tilltalsnamnen. 794 flickor fick namnet Alice och 758 pojkar heter nu Noah. Alice är Sveriges populäraste namn för nyfödda flickor för femte året i följd medan Noah för första gången någonsin intar förstaplatsen.

Annons

I Kronobergs län är Elsa och Liam de mest populära namnen. För första gången har SCB också publicerat en lista över de populäraste namnen i varje kommun.

I Växjö var två andra tilltalsnamn på flickor som var mest populärt. 13 flickor fick namnet Alice och 13 flickor fick namnet Hedda. På delad andra plats kom Alma, Ellie och Wilma med 10 flickor vardera och på delad tredjeplats finns Edith, Elsa, Maja och Signe med nio flickor vardera.

På killsidan var Liam i topp med 12 pojkar, följt av Adam och Isak med elva vardera och Leon med tio pojkar.

I Alvesta kommun toppade Emma på tjejsidan och Viggo och William på killsidan.Agnes, Ellen, Elsa, Freja, Leah och Signe delade tjejernas andraplats och på killsidan kom Alexander, Liam, Matteo och Mohamed delad tvåa.

I Lessebo toppade Wilma. Det var inget killnamn som tog sig in på listan, eftersom det inte var något namn som minst tre barn fick.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons