Annons

Här är Elins nya initiativ

Växjö • Publicerad 3 juni 2019 • Uppdaterad 4 juni 2019
Foto: Filip Sjöfors

Elin Cederbrant från Växjö har grundat den ideella föreningen Together against Diabetes1, TAD1. Hon har bland annat fått finansiering från Växjö Charity och via The Maximus prize vid Diabetesgalan. Dessutom har hennes egen insamling gett flera miljoner.

Pengarna har bland annat gått till en ny specialdesignad ryggsäck som så gott som alla barn och ungdomar upp i Sverige som insjuknar i diabetes typ1 får.

Annons

– Jag vill underlätta för dem som drabbas tills vi får ett botemedel. – Jag fick idén om ryggsäcken i höstas och började klura på finansieringen, säger 19-åriga Elin Cederbrant till Smålandsposten.

Väskan innehåller bland annat fack för nålar, provstickor, insulin, insulinpenna, blodsockermätare, druvsocker och annat. Dessutom finns det plats för skoldator, böcker och andra nödvändigheter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons