Annons

Här är finalisterna i tävlingen i Växjö

Växjö • Publicerad 21 juni 2019
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Under MAT2019 i Växjö avgörs den nationella tävlingen ”Årets Ekokock” inför publik i Konserthusets foajé. Tävlingen riktar sig till kockar som genom sitt arbete med hållbarhetsfrågor vill vara med och förändra branschen. Det är fokus på hållbar gastronomi.

I finalen den 14 september ska sex kockar skapa storverk i köken. På tre och en halv timme ska kockarna färdigställa en trerättersmeny för fyra personer som baseras på den råvarukorg som presenterats dagen innan.

Finalisterna i år är Niklas Pallgren (Restaurang Kämpasten, Sigtuna), Jonas Karlsson (Fotografiska, Stockholm), Joachim Johansson (Scandic Mölndal), Robin Hytter (Färna Herrgård, Skinnskatteberg), Niclas Jansson (Restaurang Skog, Sigtunahöjden) och Eskil Bondsäter (Hemma Gastronomi, Luleå).

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons