Annons

Här är nya planerna för området i Växjö

Växjö • Publicerad 18 oktober 2020
Foto: Växjö kommun

Växjö kommun planerar för en ny högstadieskola och bostäder på Hagavik. Nu är detaljplanen för den tredje etappen ute på granskning.

Etapp 3 ligger på asfaltsupplaget mellan Hagavik och Östra lugnet i nordöstra delen av Växjö. Syftet är att bygga en ny skola, uppemot 300 bostäder, idrottshall och kontor. Planen föreslår också att bevara naturområdet vid Hovs göl och utveckla området som rekreationsområde med ett bredare grönstråk från Hovs göl och vidare norrut mot Helgasjön.

Annons

– Efter de synpunkter som kom in under samrådet har byggnadshöjden har sänkts inom området. Bostäderna planeras att byggas ut i sju områden där förslaget föreslår en blandad och tät bebyggelse. Ledorden för bebyggelsen kommer att vara träfasad, stadsmässighet, luftighet och grönska, säger planarkitekten Kerstin Ivansson.

Högstadieskolan beräknas vara klar under 2024. Det väntas också bli en del förändringar i trafiken. Boende och besökare föreslås komma till bostadsområde via en ny gata som ansluts till Björnvägen via en ny cirkulationsplats. Dessutom planeras korsningen av Evedalsvägen och Björnvägen byggas om till en rondell.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons