Annons

Här är restaurangerna och butikerna som öppnar vid nya stationen

Växjö • Publicerad 2 september 2021
Växjö stations- och kommunhus
Växjö stations- och kommunhusFoto: Lars-Göran Rydqvist

Den 27 september invigs den nya stationsdelen i Växjö. Stationen ska innehålla flera butiker, restauranger och Växjös vardagsrum. Jernhusen har skrivit avtal med åtta hyresgäster och stationen är fullt uthyrd.

På invigningsdagen öppnar Länstrafiken Kronobergs resebutik, Pressbyrån, Espresso House, Subway, sushirestaurangen Wakasaya och Sixt biluthyrning upp verksamhet vid stationen. I november öppnar även restaurangerna Klang Market och Salads and Smoothies.

– En integrerad station och kommunhus betyder att vi kommer kunna erbjuda ett bredare serviceutbud till resenärer och besökare. Det skapar i sin tur ett större flöde av människor till platsen vilket är en viktig del i arbetet att upprätthålla en trygg miljö för alla besökare säger Åsa Dahl chef Affärsområde Stationer på Jernhusen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons